Stefan Vanderlinden

gemeenteraadslid

“Gepassioneerd door Overijse”, zo kan je zijn betrokkenheid bij Overijse samenvatten. Via de jeugdraad raakte hij betrokken bij de Overijsese politiek. Tussen 2006 en 2012 was hij raadslid in het OCMW. Na de verkiezingen van 2012 kon hij in de gemeenteraad en politieraad zijn bijdrage leveren aan een beter Overijse.

Zijn interesses gaan uit naar: 

  • Ruimtelijke ordening en milieu: geen mega bouwprojecten, maar wel een realistisch ruimtelijk woonbeleid dat streeft naar een groen, landelijk en proper Overijse waar ook onze kinderen zullen kunnen van genieten!
  • Veiligheid: meer veiligheid in het verkeer maar ook een verdere strijd tegen criminaliteit en inbraken voor een Veilig Overijse!
  • Mobiliteit: streven naar een betere doorstroming op de hoofdwegen en in overleg met de bewoners acties tegen sluipverkeer plannen en dat alles met een speciale aandacht voor de fietsers (fietsstraten) en voetgangers voor een Mobiel Overijse!
  • Betaalbaar wonen voor onze jongeren blijft een prioriteit. Fier op de mogelijkheden die het groot Wit Huys tegenover de kerk zal bieden om erfgoed en betaalbaar wonen te verenigen! Thuis in Overijse!

Verder is hij papa van twee zonen en is het uitzoeken van de lokale (brouwerij)geschiedenis en het brouwen van “Prins van Horne” één van zijn hobby's.