Den Blan

Cultuur

Het culturele leven in Overijse speelt zich voor een groot deel af in de twee culturele centra in onze gemeente, het gemeentelijk cultuurcentrum Den Blank en het gemeenschapscentrum De Bosuil. Daarom is het belangrijk dat er een goede samenwerking tussen de beide cultuurcentra en de gemeente bestaat. Op deze manier kunnen alle cultuurverenigingen op gelijke voet gebruik maken van de infrastructuur en wordt hun aanbod op elkaar afgestemd.

Toch is het ook belangrijk om allerlei initiatieven te nemen om cultuur naar de mensen te brengen. De verschillende wijkontmoetingscentra kunnen daarbij een belangrijke rol spelen en allerlei initiatieven ontwikkelen die de lokale overheid kan ondersteunen.

Daarnaast hebben we respect voor ons materieel en immaterieel cultureel patrimonium door te zorgen voor voldoende onderhoud en investeringen.

Nieuws over dit onderwerp

Sprokkels uit de gemeenteraad van 17 juni 2014

De gemeenteraad van 17 juni, net voor de zomervakantie, had ook nog een aantal interessante items op de agenda: De gemeenteraad besliste zo’n € 400.000 te investeren in dakwerken. Het gaat onder …

Vlaanderen Feest in Overijse

De weergoden waren de aanwezigen goed gezind op deze Guldensporenviering te Overijse. N-VA schepen Jan De Broyer sprak, zag en overwon onder het luisterend oor van het publiek . Met een natje en een …