BTW naar 6% voor schoolgebouwen, meteen goed voor Overijse!

Op 13 maart 2016, over deze onderwerpen: Goed bestuur, N-VA, Onderwijs, Opvang, Werken en Onderwijs
Martkhalle - Gito

De BTW-verlaging voor de bouw en renovatie van scholen die er begin dit jaar kwam op voorstel van minister Johan Van Overtveldt (N-VA) kan in onze gemeente al vrij snel verzilverd worden. De gemeente is volop bezig met de voorbereiding van het project ‘Markthalle’.

In dit project zal enerzijds ruimte voorzien worden voor nieuwe ateliers van het GITO. Anderzijds wordt de optie onderzocht om op deze centrale plek in onze gemeente kinderopvang te vestigen. Dit zou in ieder geval zeer handig zijn voor ouders die hun grotere kinderen naar de gemeentelijke kleuter- en basisschool brengen. Ook voor ouders zonder kinderen in het GBO is dit een goedgelegen locatie.

“Zowel voor de bouw van de klaslokalen als voor de bouw van de kinderopvang die gelegen is naast de school, kan de gemeente een beroep doen op het gunstige btw-tarief van 6 procent i.p.v. het vroegere 21 procent. Wij zijn blij dat onze gemeente door deze maatregel toch heel wat euro’s zal besparen”, besluit Joke Lenseclaes, gemeenteraadslid (N-VA).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is