Zoniënwoud krijgt zes grote poorten

Op 25 oktober 2015, over deze onderwerpen: Milieu, Omgeving, Toerisme, Vrije Tijd
Zonienwoud - beuken

Strikt genomen ligt slechts een klein hoekje van het gigantische Zoniënwoud op het grondgebied van Overijse, maar wie het bos wil betreden, kan dat probleemloos langs de gemeente.

"We zijn als het ware de toegangspoort tot het Zoniënwoud", zegt schepen van milieu en duurzaamheid Jan De Broyer. Die poort wordt weldra grondig hernieuwd.

"Momenteel zijn er veel kleine toegangspoorten tot het Zoniënwoud", zegt De Broyer.

"Het Zoniënwoud krijgt zes grote poorten waarvan er een in Jezus-Eik komt te liggen. Waar dat exact zal zijn, is nog niet duidelijk, maar er wordt mogelijkgedacht aan de omgeving van De Bosuil. Er zal in ieder geval met horeca gekeken worden hoe samengewerkt kan worden. Bij de poort komt immerseen uitgebreide parking, informatie over het woud en daar willen we ook een vorm van

recreatie aan koppelen, bijvoorbeeld door speeltuigen te plaatsen: het is immers de bedoeling dat de poorten meer zijn dan louter een parking."

De poorten hebben ook een ecologische functie. "Het zal drukker worden aan de poorten, maar de druk elders in het woud zal afnemen, wat de rust in de natuur zal laten terugkeren. Zo kunnen dappere wandelaars die diep het woud in gaan, helemaal genieten van de natuur."

De ontwikkeling van de toegangspoort is een van de stappen die ondernomen wordt om Jezus-Eik opnieuw op de kaart te zetten. "Daartoe zijn werkgroepen opgericht, waar inwoners zich bij kunnen aansluiten", besluit De Broyer. (jvb) - De Zondag

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is