Nieuwe voorzitter Interrand

Op 17 december 2020, over deze onderwerpen: Goed bestuur, Milieu
Joke en Joris

Na twee jaar voorzitterschap van de intercommunale Interrand geeft Joke Lenseclaes haar rol door aan haar collega Joris Kelchtermans eveneens uit de gemeente Overijse. Joke heeft het mandaat van voorzitter van de vergaderingen van gemeente- en OCMW-raad Overijse opgenomen.

De nieuwe Interrand-voorzitter Joris Kelchtermans wil graag Joke bedanken voor haar inzet de voorbije jaren. Daarnaast bedankt hij Eva De Bleeker en Marc Charlier die door nieuwe politieke engagementen ook de raad van bestuur verlaten hebben.

De vernieuwde raad van bestuur, de nieuwe ondervoorzitters Kelly Merckx en Joy Sergeys zullen samen met de medewerkers van Interrand meteen al een paar nieuwe initiatieven moeten verder uitrollen:

Vanaf 1 april 2021 zullen de inwoners een groene GFT-container als alternatief hebben voor de  GFT-zakken. De huidige GFT-zakken blijven in omloop.
Eveneens vanaf 1 april 2021 worden de roze zak en de blauwe PMD zak samengevoegd tot de ‘nieuwe blauwe zak’ die tweewekelijks zal opgehaald worden.
In Tervuren zal het nieuwe recyclagepark gebouwd worden. Dit nieuwe park zal vooral voor de inwoners van Tervuren een verbetering zijn in gebruiksvriendelijkheid.

Tot slot laat ook de regiovorming onze samenwerking niet onberoerd. Interrand wil, net als haar vennoten Hoeilaart, Tervuren en Overijse, graag blijven samenwerken met de gemeenten van de Druivenstreek.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is