Wie "groener" bouwt, ontvangt voortaan meer subsidies

Op 2 maart 2016, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Milieu, Wonen
Zonnepanelen

Zopas keurde de Overijsese gemeenteraad het nieuw milieupremiereglement goed. De gemeente wil voortaan inwoners belonen die bij een nieuwbouw op vlak van milieu, meer doen dan wat wettelijk opgelegd is.

Concreet: zij die een passiefhuiscertificaat of een certificaat van een nul-energie-woning voorleggen, zullen meer subsidies ontvangen. "Bij renovatie van bestaande gebouwen worden zowat alle mogelijke energiebesparende maatregelen betoelaagd: warmtepompen, zonnepanelen, hoogrendementsbeglazing, isolatie van dak, muur of vloer, enzovoort", luidt het. "Het nieuwe reglement is een uitbreiding van het vorige en spitst zich vooral toe op het terugdringen van de CO2-uitstoot bij particuliere woningen. Huishoudelijke verwarming en verlichting zijn niet toevallig één van de grootste bronnen van CO2-uitstoot binnen de gemeente en dus ook één van de grootste werkpunten in het kader van het klimaatplan Overijse".

Al wie (ver)bouwplannen heeft, informeert zich dus best over de subsidiemogelijkheden bij de gemeentelijke diensten. Je vindt het nieuwe subsidiereglement op www.overijse.be onder ‘wonen’, ‘premies bouwen en wonen’ en ‘milieupremies’. Voor meer info kan je terecht op de Milieudienst via milieu [at] overijse.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is