Twee nieuwe studierichtingen in het Gito

Op 26 mei 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Onderwijs, Werken en Onderwijs
Gito Overijse

Technisch onderwijs biedt toekomst. Wanneer we de arbeidsmarkt bekijken en de knelpuntberoepen van de VDAB overlopen merken we dat de werkgevers veel moeite ondervinden om gepaste werknemers te vinden om alle technische jobs in te vullen. De school spant zich elke dag in om de leerlingen, in de best mogelijke omstandigheden en met de nieuwste technologieën, voor te bereiden op hun toekomst als werknemer.

Om de leerlingen meer kansen te bieden richt het Gito vanaf volgend schooljaar een zevende jaar technisch onderwijs in. Het zogenaamd Se-n-Se hout constructie en planningstechnieken waarbij Se-S-Se staat voor Secundair na Secundair.

Leerlingen die dit schooljaar het zesde jaar TSO houttechnieken en het zevende jaar BSO industriële houtbewerking verlaten, krijgen zo de kans om een extra jaar aan te vatten binnen hun eigen specialiteit. De nadruk ligt vooral op vaardigheden van leidinggeven en nemen van verantwoordelijkheid. Planning, werkorganisatie, projectanalyse en lay-outstudie. Ook leerlingen uit andere richtingen kunnen hierbij aansluiten mits toelating van de klassenraad.

Nieuw voor de tweedejaars in de A-stroom is het structuuronderdeel ‘industriële wetenschappen’. Naast techniek, elektriciteit en mechanica wordt een deel wetenschappelijk werk ingebouwd. Ook aanleg voor wiskunde en nauwkeurig werk zijn belangrijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is