Subsidies voor renovatie van het Begijntjesbad

Op 2 mei 2017, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Sport, Vrije Tijd
Begijntjesbad

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters maakt 465 000 euro vrij voor de renovatie van het zwembad in Overijse. In totaal investeert de Vlaamse Regering 10 miljoen euro in 25 nieuwbouw- of renovatieprojecten voor Vlaamse zwembaden.

In 2015 trok minister Muyters al eens 10 miljoen euro uit voor zwembaden. De vraag naar kwalitatieve en moderne zwemfaciliteiten bleef echter hoog. Overijse2002 / N-VA vindt kwaliteitsvolle sportinfrastructuur en duurzaamheid 2 belangrijke doelstellingen. De minister lanceerde daarom in juni vorig jaar een tweede oproep aan steden en gemeenten om subsidiedossiers in te dienen. Ook Overijse diende een dossier in. Dat werd samen met 36 andere aanvragen onder de loep genomen door een beoordelingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Sport Vlaanderen, de Vlaamse Zwemfederatie, het Vlaams Energie Bedrijf, …

25 sterkte projecten

De commissie kende scores toe op basis van criteria zoals energie, duurzaamheid, intergemeentelijke samenwerking, toegankelijkheid, … en maakte een rangschikking van de ingediende aanvragen. De Vlaamse Regering selecteerde de 25 sterkste dossiers. Het dossier van Overijse kreeg een score van 93 punten (2de meeste punten van de ingediende projecten) en kan zo rekenen op een subsidie van 465 000 euro, de totale kostprijs van de renovatie wordt geraamd op 2 miljoen euro.

 
De Schepen voor sport Peter Van den Berge (Overijse2002) is blij met deze financiële stimulans. “We hebben na de oproep van minister Muyters vorig jaar een ijzersterk dossier opgesteld. De score die we van de beoordelingscommissie kregen, bevestigt dat. Ik dank dan ook uitdrukkelijk alle mensen die tot nu toe al aan dit dossier hebben gewerkt. Mede dankzij deze subsidie kunnen we het renovatiedossier verder uitwerken om de technieken te vernieuwen, het zwembad energiezuiniger te maken, de kleedkamers grondig aan te pakken en een renovatie van de gevelbekleding. We houden jullie zeker op de hoogte van de verdere evolutie van het dossier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is