Politie tevreden over resultaat ANPR-camera's

Op 16 oktober 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Politie
ANPR-camera Overijse

De politie is tevreden over de resultaten die de mobiele en de vaste ANPR-camera's opleveren. Zo werden al meerdere gestolen voertuigen onderschept en één verdachte opgepakt.

Dankzij de mobiele en vaste camera's met nummerplaatherkenning die op verschillende plaatsen in de Druivenstreek staan, kan de politie regelmatig voertuigen onderscheppen na een HIT-melding. Dit wil zeggen dat de politiezone een bericht ontvangt wanneer een voertuig de zone binnenrijdt of verlaat en er een gegronde reden is om de wagen tegen te houden. Duidelijke voorbeelden zijn gestolen voertuigen en niet-verzekerde wagens.

In de maand juni vond de politie dankzij de camera's drie gestolen of verduisterde voertuigen terug. Ook werd één voertuig met een verdachte tegengehouden. Daarnaast werden ook nog één niet-verzekerde wagen en zeven niet-gekeurde voertuigen gevat. Twee automobilisten wiens rijbewijs ingetrokken was, werden staande gehouden. Vijf voertuigen werden dan weer onderschept omdat er maatregelen aan genomen moesten worden.

Tot slot werden de voorbije maanden dankzij de ANPR-camera's ook verschillende inbraken opgelost door voertuigen te linken aan die inbraken. Binnenkort worden meer camera's op strategische plaatsen in de Druivenstreek geplaatst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is