Siel Olbrecht kandidaat met de provincieraadsverkiezingen

Op 18 juni 2018, over deze onderwerpen: N-VA, Verkiezingen 2018
Siel Olbrecht

In 2012 werd de N-VA ondanks het overtuigende resultaat geweerd uit het provinciebestuur. De traditionele partijen hebben er toen alles aangedaan om de noodzakelijke verandering af te blokken. In de afgelopen zes jaar zorgde de N-VA fractie steeds voor de kritische kijk op het provinciaal beleid. N-VA wil dan ook op 14 oktober de sterkste partij van Vlaams-Brabant worden in de provincieraad én in de deputatie. 

In 2018 dient zich een sterke ploeg aan die de nodige ervaring uitstraalt, een mooi evenwicht tussen sterke vrouwen en mannen inhoudt en de voldoende vernieuwing brengt. Daarmee wil de N-VA opnieuw een sterk resultaat neerzetten om de noodzakelijke verandering te brengen in de provincie Vlaams-Brabant op het vlak van efficiënt en deugdelijk bestuur.

Nadat eerder al bekend werd dat Ben Weyts de lijst zou duwen, werd nu bekend dat Gunther Coppens uit Sint-Pieters-Leeuw lijsttrekker wordt en Darya Safai uit Wemmel haar politieke vuurdoop voor N-VA beleeft vanop de voorlaatste lijstduwersplaats.

Lijsttrekker Coppens: “N-VA wil in het provinciebestuur zetelen. Met lede ogen moeten we al jaren aanzien dat de provincie vooral een melkkoe is. De burger betaalt belastingen voor een bestuur dat eigenlijk vooral hier en daar subsidies wil uitdelen en brochures uitgeven om te zeggen dat het bestaat en goed bezig is.  Wij willen het provinciebestuur beperken tot de essentiële taken, daarvoor is ook veel minder belastinggeld nodig.”

N-VA kandidaten provincie 2018

Voor de Druivenstreek staat Siel Olbrecht afkomstig uit Overijse op de 13de plaats. Ze studeerde in 2014 af als arts en specialiseert en doctoreert momenteel in de gynaecologische oncologie.

In haar vrije tijd is ze actief lid van tennisclub de Jonge Wingerd in Hoeilaart alsook van de Koninklijke harmonie Sint Martinus in Overijse.

In 2011 werd ze bestuurslid van N-VA en lid van jong N-VA. Een jaar later begon ze haar politieke loopbaan als OCMW-raadslid en in 2017 werd ze gemeenteraadslid in Overijse. Voor Siel zijn veiligheid en zorg zijn zeer belangrijke thema’s. Daarnaast wilt ze zich eveneens inzetten voor het behoud van het groene karakter en de authenticiteit van de Vlaamse rand. Bovendien hoopt ze als jonge politica de politiek transparanter en dichter bij de jeugd te brengen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is