Meivuur en Yes2Day zijn gered

Op 9 februari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Ruimtelijke Ordening, Toerisme, Vrije Tijd
Meivuur

Goed nieuws voor de fuivende jeugd: zowel het Meivuur als Yes2Day gaan dit jaar door. Over het voortbestaan van beide evenementen was onzekerheid ontstaan omdat de organisatoren geen geschikte locatie vonden. Maar enkele weken geleden bleek dat er gefuifd mag worden op Kamp Kwadraat, en daar wordt nu gretig gebruik van gemaakt.

Het Meivuur week vorig jaar noodgedwongen met de dertigste editie uit naar Huldenberg. De 29 voorgaande edities vonden telkens plaats in het centrum van Overijse, maar daar kon de politie de veiligheid niet langer garanderen omdat het evenement te groot geworden was. De verhuis naar Huldenberg was evenwel eenmalig, waardoor de toekomst van het openluchtevenement - jaarlijks goedvoor zowat vijfduizend feestvierders - onzeker was. Eenzelfde verhaal wat Yes2Day betreft. Dat muziekfestival zag zijn derde editie vorige zomer zelfs geannuleerd worden omdat er geen geschikte locatie gevonden werd. Kamp Kwadraat was aanvankelijk een optie, maar na een klacht van actiecomité Landelijk Terlanen schorste provinciegouverneur Lodewijk De Witte de beslissing van het gemeentebestuur van Overijse om het Meivuur er te laten plaatsvinden. En dat was meteen ook een njet voor Yes2Day.

Nieuwjaarsspeech

Maar begin vorige maand kwam er plots goed nieuws voor de organisatoren van beide openluchtevenementen. Tijdens zijn nieuwjaarsspeech liet burgemeester Dirk Brankaer immers weten dat er dan toch evenementen georganiseerd mogen worden op Kamp Kwadraat in Terlanen. De organisatoren van het Meivuur enYes2Day waren blij met dat nieuws, maar lieten ook meteen weten dat ze nog niet zeker waren of ze van dat aanbod gebruik zouden maken. Maar nu zetten zijtoch het licht op groen. "Er komt inderdaad een 31ste editie van het Meivuur", knikt Dieter Guns. "En die zal op zaterdag 30 april plaatsvinden op Kamp Kwadraat.In welke vorm dat zal zijn, is nog niet duidelijk. Alleshangt af van wat er mogelijk is op die site in Terlanen. Volgende week zitten we met de werkgroep samen en zullen we de invulling bespreken. Mogelijk behouden we het bestaande concept, maar de kans bestaat ook dat we het over een andere boeg gooien. We moeten echter wel snel beslissen, want we hebben slechts een kleine drie maanden om alles op poten te zetten."

Ook Jannes Craps van Yes2Day is opgetogen. "Na een jaar afwezigheid zijn we er komende zomer terug", klinkt het. "Het is fantastisch nieuws dat er nu toch evenementen op Kamp Kwadraat georganiseerd mogen worden. Het is de ideale locatie voor dit soort openluchtevenementen. Het is er een pak groter dan het park van Maleizen, waar we onze tweede editie organiseerden. Het is overigens ook nog ietwat onduidelijk volgens welke formule Yes2Day dit jaar georganiseerd zal worden, en namen van dj's zijn er ook nog niet. Maar een datum hebben we wel al: zaterdag 27 augustus."

ROBBY DIERICKX ■ HLN

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is