Gft-containers vanaf midden 2021

Op 25 juni 2020, over deze onderwerpen: Milieu, Wonen
gft

Gisterenavond zette de raad van bestuur van Interrand het licht op groen voor gft-containers. In het verleden waren noch Interrand, noch de inwoners echt tevreden over de kraftpapieren gft-zakken. 

Zo waren er o.a. steeds terugkerende problemen met de leverancier. Bijgevolg werd er beslist om deze zakken uit omloop te halen en te vervangen door de varianten uit composteerbare bioplastic. Tijdens de afgelopen periode kreeg Interrand klachten over de kwaliteit van deze biocomposteerbare zakken. Zo worden er regelmatig problemen ervaren wanneer de zakken moeten gevuld worden met veel tuinafval.

Om hieraan tegemoet te komen zal er vanaf midden 2021 beroep kunnen gedaan worden op een systeem van gft-containers. “De biocomposteerbare zakken zullen in omloop blijven, maar met de invoering van gft-containers willen we een oplossing bieden aan de inwoners die problemen ondervinden met de huidige GFT-zakken zonder terug te keren naar de ‘oude’ papieren zaken. De praktische kant van deze nieuwigheid (groottes van de containers, prijs per lediging, frequentie van de lediging, enz.) zullen tijdens de volgende maanden beslist worden”, aldus Joke Lenseclaes, voorzitter van Interrand.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is