RUP Maleizen

Op 17 september 2014, over deze onderwerpen: Omgeving, Ondernemen, Ruimtelijke Ordening, Wonen

Het Ruimtelijk UitvoeringsPlan Maleizen centrum werd door de gemeenteraad definitief vastgesteld. Dit plan werd voor het eerst in oktober 2013 aan de gemeenteraad voorgesteld. Na de voorlopige vaststelling en het openbaar onderzoek werden nu de definitieve plannen goedgekeurd.

Dit RUP heeft drie belangrijke doelstellingen: de school aan de Schoolstraat krijgt de nodige ruimte om uit te breiden, om een veilige zoen&zoef-zone en om een recreatieve buitenruimte in parkvorm te aan te leggen. Het park van Maleizen (Park “Michiels”) wordt ingekleurd als parkzone en krijgt op die manier bescherming op lange termijn. Verder krijgt het centrum een nieuw dorpsplein. Dit nieuwe dorpsplein voorziet enerzijds mogelijke horeca- en seminarie-invulling en anderzijds nieuwe winkelruimten en woongelegenheden die uitkijken op een volledig vernieuwd openbaar plein, hetgeen het centrum van Maleizen nieuwe aantrekkingskracht moet geven.

Vooraf werden onderhandelingen met de eigenaars van de betrokken gronden gevoerd. Daarbij kon er een overeenkomst gevonden worden met de eigenaars van de gronden waar het nieuwe dorpsplein zal komen (De Oude Schuur). Er werd niet tijdig, en dus geen overeenkomst met de eigenaar van het voormalige Fortis-gebouw bereikt. Dit kantoorgebouw wordt dan ook uit het RUP gehaald en er kan dus geen woonfunctie komen. Dit RUP ligt nu ter goedkeuring bij de provincie Vlaams-Brabant.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is