Nieuw concept gordel is kleiner in omvang

Op 23 augustus 2011

Tijdens het eerste weekend van september trekken enkele duizenden sportievelingen naar goede gewoonte hun stapschoenen aan of halen ze hun fiets van stal voor een mooie tocht door de regio. Dit jaar vindt op 4 september de 31ste editie van de Gordel plaats. Alle geruchten over het feit dat de dertigste editie van de Gordel het einde zou zijn van deze sportieve familiehappening worden daarmee de kop in gedrukt. Zoals steeds werden Dilbeek, Zaventem, Sint-Genesius-Rode en Overijse door Bloso uitgekozen als gordeltrefpunten.

De organisatoren gooien het concept van de Gordel dit jaar wel om. In elk trefpunt zal er dit jaar maar één wandeling en één fietstocht en de gordelklassieker van honderd kilometer worden georganiseerd. Zo wordt onder meer de mountainbiketocht geschrapt uit het programma.

Ook de randanimatie wordt teruggeschroefd. In het verleden kreeg elk gordeltrefpunt een grote naam op het podium, die het slotconcert verzorgde. Nu wordt enkel in Dilbeek een groot concert georganiseerd. ‘Volgend jaar zal dat concert op een ander trefpunt worden georganiseerd', klinkt het bij Dirk Brankaer (OV 2002), burgemeester van Overijse. ‘De Gordel leeft nog, maar ik denk dat het duidelijk is dat ze kleinschaliger gaan werken. De Gordel spitst zich meer toe op het sportieve aspect en de randanimatie wordt teruggeschroefd. Misschien werkt de organisatie op die manier toe naar het einde. Maar Overijse mag dit jaar wel de erfgoedwandeling organiseren. Die wordt sinds dit jaar ook maar in één trefpunt georganiseerd.'

Het nieuwe concept kan echter niet overal op bijval rekenen. ‘Senioren en families voelen zich ‘verweesd' omdat er enkel een fietstocht van 47 kilometer is. De werkgroep Gordel Overijse heeft daarom beslist om zelf een verkorte fietstocht op te nemen in het aanbod.'

Ook op organisatorisch vlak worden er enkele aanpassingen doorgevoerd in Overijse. ‘ De vorige edities speelden zich af op twee pleinen: het Begijnhof als inschrijf- en vertrekplaats en het Stationsplein als het centrale gordelplein. Door de renovatiewerken aan het Stationsplein worden alle activiteiten nu gecentraliseerd op het Begijnhof.

Voor meer info kan je terecht op www.overijse.be of www.sporeo.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is