Minister Bourgeois opent bezoekerscentrum DRU!F in Overijse

Op 20 april 2012

Vlaams minister Geert Bourgeois, bevoegd voor Toerisme, opent vandaag het nieuwe bezoekerscentrum DRU!F in Overijse. Voor de volledige vernieuwing van dit bezoekerscentrum voor de Druivenstreek kon de gemeente Overijse rekenen op een subsidie van 256.000 euro van Toerisme Vlaanderen. Het bezoekerscentrum is ondergebracht in ‘Den Bonten Os’, op het Justus Lipsiusplein in het hartje van Overijse.

“DRU!F moet de toegangspoort vormen voor toeristen en recreanten die de Druivenstreek en de Groene Gordel willen bezoeken,” aldus minister Bourgeois. “Met subsidies voor toeristisch-recreatieve projecten wil ik de uitbouw en vernieuwing van toeristische infrastructuur aanmoedigen. De concurrentie in de toeristische sector is immers groot. Daarom moeten we blijven investeren. In de verdere uitbreiding van ons toeristisch aanbod. In de verdere verbetering van de kwaliteit van onze dienstverlening.”

Het bezoekerscentrum speelt in op het groene karakter van de regio, met het Zoniënwoud, de valleien van de IJse en de Dijle, het heuvelachtige land, en wil ook precies dit groene imago van de streek versterken. Daarnaast wil Overijse via het bezoekerscentrum zijn streekproduct, de tafeldruif, promoten als symbool voor de streek.

DRU!F is ondergebracht in een sfeervol historisch gebouw met een gezellige horecafunctie. U kunt er proeven van de heerlijke hoeve – en streekproducten, en nadien de streek verkennen via de druivenfietslus van 25km of de erfgoedwandeling ‘in het spoor van de tafeldruif’.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is