Geert Bourgeois opent Kamp Kwadraat officieel

Op 17 maart 2012

De laatste dagen is er hard gewerkt aan het splinternieuwe vrijetijdscentrum Kamp Kwadraat, langs de Nijvelsebaan in Overijse. Want dit weekend moest alles tot in de puntjes in orde zijn voor de officiële opening van het gebouw door Vlaams minister Geert Bourgeois (N-VA).

Even dreigde de opening in mineur te starten omdat dieven begin deze week geprobeerd hadden om in te breken in het nieuwe centrum, maar zij raakten niet verder dan de kelderdeur.

Het nieuwe centrum werd vakkundig gerenoveerd door de medewerkers van de gemeente. Dat gebeurde om de kosten te drukken. Het is nu helemaal klaar om de Overijsenaren te ontvangen. Ook de leerlingen die de richting houtbewerking volgen aan het GITO in Overijse, werkten mee aan de renovatie.

Historische plaats

'De naam Kamp Kwadraat verwijst enerzijds naar de historische plaats waar het gebouw gelegen is', zegt schepen van Jeugd Peter Van den Berge (OV 2002). 'Op deze plaats was vroeger een krijgsgevangenenkamp en tot ook nu wordt deze plek in de volksmond het kamp genoemd. Anderzijds staat de naam voor een kwadraat van diverse activiteiten die hier kunnen plaatsvinden. Het is vooral de bedoeling om jeugdverenigingen aan te trekken, maar particulieren of bedrijven zijn welkom. Zo gaan hier woensdag al mountainbikeklassen door. Het domein aan het vrijetijdscentrum zal bovendien worden gebruikt om de gemeentelijke speelpleinen te laten doorgaan. Naast de gebouwen werd dan ook een veilige speelplek voor de kinderen gerealiseerd.'

Animatie en spektakel

De opening van Kamp Kwadraat mocht dan ook niet zomaar voorbij gaan. Naast de officiële huldiging en bijhorende speeches was er tijd voor actie en amusement. Er was heel wat animatie voorzien. Poppenkast en springkastelen voor de kleintjes. Optredens, een kortfilm, workshops en een vuurspektakel voor de ouderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is