Behoefte in Vlaanderen aan iets als de Gordel

Op 8 maart 2012

Carla Galle, administrateur-generaal bij Bloso, was in 2010 duidelijk: als BHV gesplitst raakt, hoeft de Gordel voor haar niet meer.

Begin september 2011 vond de Gordel nog plaats. Op het einde van die maand bereikten acht partijen een akkoord over de splitsing van BHV. Die zou tegen deze zomer rond moeten zijn.

Normaal gezien begint Bloso al in januari met de voorbereidingen van de Gordel, nu moeten die nog beginnen. Muyters ontkent in "De ochtend" op Radio 1 dat hij de organisatie heeft moeten aansporen. "Zo zou ik het niet noemen, al is er hier en daar wellicht wel sprake van enige moeheid."

Belga

"Maar ik ben ervan overtuigd dat ook de 32e Gordel in september een groot succes zal worden." Verdwijnt de politieke motivatie van de Gordel niet, nu BHV gesplitst is? "Met of zonder BHV, het blijft belangrijk om het Vlaamse karakter van de rand rond Brussel te benadrukken."

"Voor 2013 kunnen we op zoek gaan naar iets anders, ik sta daarvoor open. Maar het moet een evenement zijn dat de combinatie biedt van sport en het benadrukken van het Vlaamse karakter van de gemeenten. Dat laten verdwijnen, is geen optie", maakt Muyters duidelijk. "In Vlaanderen is er behoefte aan iets als de Gordel."

"Ik spreek daarbij ook als Vlaams minister", zegt Muyters. Enkele N-VA-politici uit de regio, onder meer Mark Demesmaeker, hadden duidelijk gemaakt dat de Gordel voor hen moet blijven bestaan.

Carla Galle wil voorlopig niet reageren op de berichten rond de Gordel.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is