Sprokkels uit de gemeenteraad van 18 maart 2014

Op 19 maart 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Infrastructuur, Ruimtelijke Ordening, Wonen

GemeentehuisDe gemeenteraad besliste een overheidsopdracht uit te schrijven voor de vernieuwing van het kerkplein in het gehucht Terlanen. Het aantal parkeerplaatsen blijft behouden aan de randen van het plein. In het midden komt een groene polyvalent vlakte. Het huidige speelveld wordt grondig gerenoveerd en ook de riolering onder het plein wordt meteen vernieuwd. De aanvang kan beginnen na de definitieve toewijzing van de opdracht.

Het OCMW rust- en verzorgingstehuis is intussen al meer dan een jaar verhuisd naar de nieuwe site aan de Mariëndalvijver (Rooversvijver). De paviljoenen en gebouwen die de gemeente voor het tijdelijke rusthuis op de Drogenberg in erfpacht had genomen voor een periode van 10 jaar van Vlabinvest, zijn dan ook vrijgekomen en niet meer nodig. Zoals in de overeenkomst opgenomen werd, beëindigde de gemeenteraad de erfpacht daarom vervroegd. De paviljoenen worden deels gebruikt door de Kerselaar en deels afgebroken en hergebruikt door Centrum Ganspoel uit Huldenberg. De Voedselhulp en IJsedal gebruiken nu elk een deel van het kloostergebouw.

De Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) wordt opnieuw samengesteld. Deze commissie geeft de gemeente advies over de Ruimtelijke Uitvoeringsplannen die opgesteld worden en behandelt bezwaarschriften die ingediend worden door inwoners naar aanleiding van deze plannen. De gemeenteraad bepaalde de maatschappelijke geledingen die erin vertegenwoordigd worden en doet een oproep aan adviesraden en maatschappelijke vertegenwoordigers om hun kandidatuur in te dienen.

De werken aan het bovenste gedeelte van de Stationsstraat verlopen voorspoedig. De rijweg werd vrijgemaakt en er is een nieuwe onderlaag aangebracht waarop de kasseien opnieuw geplaatst worden. De aanleg van een nieuwe fundering en de kasseiwerken zullen op 10 april 2014 beëindigd zijn. Nadien moet het wegdek nog uitharden tot en met 18 april 2014. Die periode valt samen met de paasvakantie.

Intussen heeft het Agentschap Wegen en Verkeer laten weten dat het de rijweg vanaf het gemeentehuis tot aan de Leegheid wenst te vernieuwen. Er wordt door de gemeente in overleg gegaan om ervoor te zorgen dat de werken goed getimed worden en dat de overlast van deze werken voor handelaars en inwoners tot een minimum beperkt wordt. De fundering in de S-bocht is zeker aan vernieuwing toe (spoorvorming is duidelijk zichtbaar) zodat deze werken niet te lang uitgesteld kunnen worden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is