Markthal nog voor einde legislatuur vervangen

Op 16 december 2015, over deze onderwerpen: Jeugd, Onderwijs, Vrije Tijd

De markthal van Overijse, thuisbasis van onder meer de Druivenfeesten, is aan vervanging toe. In de begroting van volgend jaar is nu het nodige budget voorzien om het gebouw nog voor het einde van de legislatuur te vervangen. Binnen de meerderheidspartijen bestaat consensus, maar over de nieuwe bestemming moeten er nog veel plooien glad worden gestreken. CD&V trekt alvast als aan de alarmbel.

"Onze partij is alvast gekant tegen de komst van een winkelketen in een eventuele nieuwe markthal", zegt voorzitter Alan Pauwels. "De zaal moet een multifunctionele ruimte worden voor feesten en grote evenementen, moduleerbaar in aparte ruimtes voor 200 tot 1.800 personen. Uiteraard horen daar ook eenaangepaste keuken, sanitaire voorzieningen,kleedkamers, bergruimte en audiovisuele installaties bij."

Enkele scholen gebruiken nu reeds een deel van de huidige zaal en dat moet ook in de toekomst mogelijk zijn, volgens Pauwels. "Er moet worden gedacht aan bijkomende les- en technische ruimte, een atelier, speelfaciliteiten, sanitaire voorzieningen en een grote refterruimte. Onze partij ziet geen heil in de inplanting van een winkelketen. Dat zal de leegstand in onze winkelstraat niet aanpakken of verbeteren. Alleen kleinschalige handelspanden binnen de nieuwe markthal kunnen mogelijk een aanvulling vormen met de beschikbare ruimtes in de Stationsstraat", besluit Pauwels.

"Voorbarige van CD&V"

Burgemeester Dirk Brankaer vindt de opmerkingen van CD&V voorbarig. "Momenteel circuleren er verschillende opties over hoe de zaal er moet uitzien. Een winkelcentrum is daar eentje van. Hoe het gebouw er zal uitzien, dat weet ik nu ook nog niet. Het zal zeker wel een zichtbaar eindpunt worden van de grondige verandering van de dorpskern die we de jongste jaren hebben doorgevoerd. De bevolking moet hier ook inspraak krijgen, want dit belangt iedereen aan." (DLO) - Het Laatste Nieuws

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is