Eandis cabine Eizer verdwijnt eindelijk

Op 18 februari 2018, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Onderwijs, Veiligheid
Electriciteitscabine Eizer

Na een lange lijdensweg van 2015 tot vandaag, is het dan eindelijk zover: de leegstaande elektriciteitscabine tegenover de Sint Jozefsschool van Eizer werd leeggehaald tijdens de herfstvakantie en tijdens de Krokusvakantie afgebroken!

De cabine zorgde dagelijks voor gevaarlijke situaties bij het oversteken voor de kinderen en ouders van de Sint Jozefschool in Eizer en was ook een doorn in het oog van de ouderraad van de school. De cabine en verlichtingspaal zorgden namelijk voor een zeer smal voetpad, net ter hoogte van het zebrapad.

In eerste instantie zorgde een mogelijk bouwproject op het braakliggend terrein voor wat vertraging. Wanneer duidelijk werd dat er niet gebouwd zou worden en intussen het gebied onderdeel werd van het project rond de Nellebeek van de Vlaamse Landmaatschappij, hebben gemeenteraadslid Stefan Vanderlinden en schepen Jan De Broyer (Overijse2002-N-VA) de contacten met EANDIS opnieuw opgepikt om schot in de zaak te brengen.

Eandis kreeg uiteindelijk van de gemeente de goedkeuring om de betonnen verlichtingspaal mee te verwijderen. De elektriciteitsdraden werden ondergronds gebracht en er was dan ook een klein stuk graafwerk te doen om een nieuwe verlichtingspaal te kunnen plaatsen. Het resultaat is dat de lege cabine samen met de oude verlichtingspaal verdwenen zijn, zodat het voetpad en oversteekplaats veiliger geworden zijn!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is