Sprokkels uit de gemeenteraden van 20 mei 2014

Op 20 mei 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Infrastructuur, Jeugd, Ruimtelijke Ordening

Op voorstel van het college van Burgemeester en Schepenen keurde de gemeenteraad van 20 mei een aantal belangrijke punten goed:

  • Een investering van  bijna € 450.000, gespreid over 3 jaar, voor kasseiwerken. Met dit budget wordt jaarlijks voor zo’n € 150.000 aan heraanleg van kasseistraten gepland.
  • Het Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) zonevreemde bedrijven werd definitief vastgesteld door de gemeenteraad. Daarmee krijgen een tiental bedrijven, die momenteel op het gewestplan uit de jaren 70 zonevreemd werden ingedeeld, voldoende rechtszekerheid. Het RUP laat deze bedrijven beperkte uitbreidingsmogelijkheden, maar zorgt er vooral voor dat zij hun bestaande activiteiten voort kunnen zetten.
  • De speelpleinwerking en de werking van het Initiatief Buitenschoolse kinderOpvang (IBO) worden op initiatief van schepenen Kristel Stouffs en Peter Van den Berge beter op elkaar afgestemd. Door een dubbel aanbod tijdens de zomervakantie te vermijden zal het IBO in staat zijn om met de huidige personeelbezetting een groter aanbod voor kleuteropvang te creëren buiten de grote zomervakantie. Kleuters vanaf 4 jaar kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij de speelpleinen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is