Sprokkels uit de gemeenteraad van 21 januari 2014

Op 22 januari 2014, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Infrastructuur, Politie

De gemeenteraad van 21 januari heeft beslist om een positief advies te verlenen op het voorstel van de politie om op een achttal plaatsen in de politiezone Druivenstreek over te gaan tot plaatsing van ANPR camera’s, die in staat zijn nummerplaten van wagens te lezen en te vergelijken met een database van gezochte voertuigen. De camera’s zullen in Overijse worden geplaatst op de op- en afritten aan de E411 in Jezus-Eik en Maleizen en aan de oprit Zavelenborre, ter hoogte van hotel Avalon in Tombeek en ter hoogte van de Terholstdreef in Maleizen.

Verder werd er toelichting gegeven bij een aantal belangrijke werken die aan de gang zijn in onze gemeente:

De werken aan de Waversesteenweg liggen momenteel stil omwille van de winter. Eens de temperatuur voor een voldoende lange periode boven de 8 graden blijft, kan de finale toplaag aangebracht worden door de aannemer. Deze werken zullen ongeveer een week in beslag nemen om de nieuwe asfalt voldoende tijd te geven om uit te harden. Een exacte timing is, omwille van de weersafhankelijkheid, moeilijk in te schatten, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen de werken in maart of april uitgevoerd worden.

De aannemer en architecten van de werken in de Stationsstraat werden einde december in het ongelijk gesteld door de rechtbank in een procedure die de gemeente aangespannen had, omwille van de slechte kwaliteit van het aanglegde wegdek. Heel waarschijnlijk zullen zij beroep aantekenen en kan een finale uitspraak nog een paar jaar op zich laten wachten. Intussen zal de herstelling van de Stationsstraat echter uitgevoerd worden. Deze zal in twee fases gebeuren: het deel tussen de kerk en de gebroeders Danhieuxstraat enerzijds en het deel tot aan het Stationsgebouw anderzijds. Het bovenste gedeelte zal, bij goed weer, in de eerste week van april 2014 heraangelegd worden. In overleg met de handelaars wordt gezocht naar een planning van de werken die zo weinig mogelijk hinder veroorzaakt voor handelaars en klanten. Alle handelaars blijven via het voetpad te allen tijde bereikbaar.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is