Overeenkomsten gratis grondafstand in het kader van RUP Maleizen

Op 22 december 2014, over deze onderwerpen: Omgeving, Ondernemen, Ruimtelijke Ordening

De gemeenteraad keurde de overeenkomsten goed betreffende een gratis grondafstand van ongeveer 1 hectare, door de eigenaars van deze gronden, ten voordele van de gemeente. Op dit terrein zal in het kader van het RUP (Ruimtelijk UitvoeringsPlan) Maleizen een nieuw dorpsplein aangelegd kunnen worden. De eigenaar van de Oude Schuur verkrijgt de mogelijkheid de pleinwanden op te trekken, waarin enerzijds een hotel/congresfunctie mogelijk is (max. 50 kamers) en anderzijds woongelegenheden en winkelruimten. Telkens worden ondergronds de nodige parkeergarages verplicht voorzien. De realisatie van beide zijden van het plein zijn aan elkaar gekoppeld, zodat ook een mooi zicht ontstaat op het achterliggende landbouwgebied met de watertoren.

Schepen Jan De Broyer diende Groen raadslid Lombaert, die bij de provincie klacht had ingediend tegen de voorlopige goedkeuring van deze overeenkomsten op een vorige gemeenteraad, stevig van weerwoord. De schepen had intussen bevestiging gekregen van de gouverneur dat deze overeenkomsten rechtsgeldig werden overeengekomen. Het feit dat er geen overeenkomst met AG Real Estate in verband met het Fortis-gebouw kon worden gevonden binnen de maximaal toelaten termijnen, is betreurenswaardig, maar – nog volgens de gouverneur – handelde de gemeente tijdens de procedure volledig volgens het “vertrouwens- en zorgvuldigheidsprincipe”. De leugenachtige en suggestieve verklaringen die Groen in de pers over dit dossier deed, zijn hiermee volledig van de kaart geveegd.

Deze overeenkomsten zullen pas uitgevoerd worden na de definitieve goedkeuring van het RUP door de Bestendige Deputatie van de provincie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is