Nieuws uit de gemeenteraden van september 2013

Op 29 september 2013, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Ruimtelijke Ordening, Wonen

 

September telde twee gemeenteraden. Hier een greep uit de beslissingen:

Overijse2002/N-VA hecht veel belang aan een goede, toekomstgerichte ruimtelijke structuur voor onze gemeente. Het verder uitvoeren van het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan (GRS) door het opmaken van masterplannen en RUP’s (Ruimtelijke UitvoeringsPlannen) is dan ook een belangrijke prioriteit. In dat kader keurde de gemeenteraad de definitieve RUP’s “‘t kasteel” en “Solheide-Nekkedelle” goed. Het RUP “’t kasteel” geeft de GO! school (gemeenschapsonderwijs) de kans een nieuwbouw te realiseren ter vervanging van de verschillende paviljoenen die verspreid in het kasteelpark liggen. Anderzijds wordt een grondige restauratie van het kasteel opgelegd om ons resterende erfgoed ook voor de toekomstige generaties veilig te stellen. Bovendien wordt de mogelijkheid gecreëerd dat een deel van het domein een publieke parkfunctie krijgt, waaronder een verkeersveilige doorgang voor zachte weggebruikers. Het RUP Solheide-Nekkedelle beschermt enerzijds een stuk waardevol landbouwgebied op het plateau van Eizer-Duisburg (gebied Nekkedelle), waar toekomstige bouwprojecten geweerd worden. De hiermee samengaande verplichte “gebiedsruil” laat anderzijds een kernverstekend project toe op de gronden van het voormalige provinciaal tuinbouwcentrum Solheide in Overijse centrum. Hier komt ruimte voor een woonproject voor sociaal en betaalbaar wonen, met zowel aandacht voor architecturale voorwaarden in de buurt van de beschermde serristenvilla’s  als aandacht voor de inrichting van het openbaar domein.

De gemeenteraad keurde de opdracht goed om een ontwerpbureau aan te stellen dat een masterplan zal uitwerken voor de dorpskern van Jezus-Eik. In dit masterplan willen we een visie ontwikkelen over hoe een vernieuwde dorpskern van Jezus-Eik er in de toekomst kan uitzien. Dit plan moet onder andere rekening houden met de mogelijke verplaatsing van op- en afritten naar de Brabantlaan en oog hebben voor een gezelliger en leefbaar dorpsplein rond de kerk.

GemeentehuisOp advies van de heemkundige kring krijgt de nieuwe straat in het sociale en betaalbare huisvestingsproject aan de Drogenberg de “Windmolenstraat” als naam, verwijzend naar de windmolen die eertijds in de buurt stond. Het project op de Drogenberg voor sociale en betaalbare woningen komt daarmee in een eerste uitvoeringsfase.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is